Croatia Stuttgart e.V.
Social Media

Erfolgreicher Saisonbeginn – Uspješan početak sezone

Am Sonntag, den 03.09.2023, fand in Feuerbach das erste Heimspiel der Saison nach der Sommerpause für unseren Verein Croatia Stuttgart statt. Zunächst spielte die Zweite Mannschaft gegen den TV Cannstatt. Das Spiel endete schließlich mit einem 4:4-Unentschieden, was für reichlich Aufregung und Emotionen auf dem Platz sorgte.
Besonders hervorzuheben ist der Auftritt von Ante Nikic, der einen Hattrick erzielte. Mit seiner beeindruckenden Geschwindigkeit gelang es ihm jedes Mal, den Abwehrleuten des TV Cannstatt zu entfliehen und den Ball im Tor zu versenken. Ein wunderschönes Kopfballtor konnte auch Dominik Baburic zum Anschlusstreffer und dem zwischenzeitlichen 2:3 verbuchen.
Aber auch Isuf Berisha zeigte sein Können und trug entscheidend zum Ergebnis bei. Mit drei wundervollen Freistoßtoren, wobei das dritte in den letzten Momenten des Matches erzielt wurde, sicherte er den Ausgleich für den TV Cannstatt.
Das Spiel war insgesamt von hoher Intensität geprägt. Beide Mannschaften kämpften hart um den Sieg und zeigten eine starke Leistung. Die Zuschauer wurden mit zahlreichen Toren und spannenden Momenten belohnt. Es war ein packendes Spiel, das bis zur letzten Minute für Spannung sorgte.
Das Unentschieden war sicherlich nicht das erhoffte Ergebnis für Croatia Stuttgart, aber dennoch ein solider Start gegen einen starken Gegner. Die Spieler zeigten großen Einsatz und Teamgeist.
Im Anschluss fand das Spiel der ersten Mannschaft von Croatia Stuttgart gegen Waldebene Ost II statt. Von Anfang an zeigte sich, dass es ein spannendes und hart umkämpftes Spiel werden würde.
Bereits in der 7. Minute gelang es dem Gegner, früh in Führung zu gehen. Doch Croatia ließ sich nicht entmutigen und konnte nur wenige Minuten später durch Duje Tokic ausgleichen. Mit einem wundervollen Schlenzer vom linken Strafraumrand in die rechte untere Ecke erzielte er den Ausgleichstreffer.
Trotz überlegenem Ballbesitz gelang es Croatia nicht, ihre Chancen in Tore umzumünzen. Der Gegner stand sehr geordnet und diszipliniert und ließ nur wenige Torchancen zu. Erst in der 50. Minute konnte Duje Tokic erneut zuschlagen und brachte seine Mannschaft mit einer Kopie seines ersten Treffers in Führung.
Nach diesem Treffer öffnete die junge Truppe von Waldebene Ost II ihre Aufstellung und versuchte den Ausgleich zu erzielen. Doch die Ballsicherheit und Kombinationsfreude von Croatia ließen nur wenige Chancen zu. In der 77. Minute gelang Nenad Stevanovic dann mit einem ansehnlichen Kopfballtreffer das 3:1 und damit war das Spiel entschieden.
Die Unerfahrenheit der jungen Truppe von Waldebene Ost II machte sich in den letzten Minuten bemerkbar. Ab der 85. Minute mussten sie fast im Minutentakt Gegentreffer hinnehmen. Marko Matovina kämpfte sich durch eine starke Einzelleistung zum 4:1 Treffer. Dominik Kajinic und Mate Bresic erzielten die Treffer Nummer 5 und 6 nach toller Vorarbeit durch Daniel Bosnjak. Den Schlusspunkt setzte Filip Bungic mit einem Treffer aus 45 Metern über den Keeper von Waldebene.
Insgesamt war es, trotz des eindeutigen Ergebnisses, ein hart umkämpftes Spiel, in dem Croatia Stuttgart letztendlich verdient als Sieger vom Platz ging.
Das erste Heimspiel nach der Sommerpause war somit ein gelungener Auftakt für die kommende Saison.

ZaJedno od ‘71
CROATIA STUTTGART!

U nedjelju, 03.09.2023., u Feuerbachu je naš klub Croatia Stuttgart odigrala prvu ovosezonsku domaću utakmicu nakon ljetne pauze. Prvo je druga momčad igrala protiv TV Cannstatta. Utakmica je na kraju završila neriješenim rezultatom 4-4, što je izazvalo mnogo uzbuđenja i emocija na terenu.

Posebno želimo istaknuti nastup Ante Nikića koji je postigao hat trick. Impresivnom brzinom uspio je pobjeći obrani TV Cannstatta i svaki put zakucati loptu u gol. Dominik Baburić je postigao prekrasan pogodak glavom za 2:3.

Ali i Isuf Berisha pokazao je svoje umijeće i dao odlučujući doprinos rezultatu. S tri prekrasna pogotka iz slobodnog udarca, od kojih je treći bio u posljednjim trenucima utakmice, osigurao je izjednačenje za TV Cannstatt.

Utakmica je općenito bila obilježena visokim intenzitetom. Obje ekipe borile su se za pobjedu i prikazale su jaku igru. Gledatelji su bili nagrađeni brojnim golovima i uzbudljivim trenucima. Bila je to uzbudljiva utakmica koja je sve držala u neizvjesnosti do zadnje minute. Remi sigurno nije bio rezultat kakvom se Croatia Stuttgart II nadala, ali je ipak bio solidan start protiv jakog protivnika. Igrači su pokazali veliko zalaganje i timski duh.

Nakon toga odigrala se utakmica prvog tima Croatia Stuttgart protiv Waldebene Ost II. Od početka je bilo jasno da će to biti uzbudljiva i teška utakmica.

Već u 7. minuti protivnik je uspio povesti. No Croatia se nije obeshrabrila i samo nekoliko minuta kasnije uspjela je izjednačiti preko Duje Tokića. Sjajnim udarcem s lijevog ruba šesnaesterca u donji desni kut zabio je za izjednačenje.

Unatoč nadmoćnom posjedu lopte, Croatia svoje prilike nije uspjela pretvoriti u golove. Protivnik je se postavio vrlo koordinirano i disciplinirano te je dopustio tek nekoliko prigoda za pogodak. Tek u 50. minuti Duje Tokić ponovno je uspio pogoditi i dovesti svoju momčad u vodstvo kopijom svog prvog gola.

Nakon ovog pogotka mladi tim Waldebene Ost II otvorio se i pokušao izjednačiti. No Croatia je sa sigurnim posjedom lopte i kombinacijskim umjećem dopustila samo nekoliko prilika.

U 77. minuti Nenad Stevanović lijepim udarcem glavom povisuje na 3:1 i utakmica je odlučena.

Neiskustvo mlade ekipe iz Waldebene Ost II bilo je vidljivo u posljednjih nekoliko minuta. Od 85. minute primili su golove gotovo svake minute.

Marko Matovina se snažnom individualnom izvedbom izborio za 4:1. Dominik Kajinić i Mate Brešić postigli su pogotke broj 5 i 6 nakon sjajne pripreme Daniela Bošnjaka. Konačna točka bio je Filip Bunić golom s 45 metara preko vratara Waldebenea.

Sve u svemu, unatoč jasnom rezultatu, bila je to teška utakmica u kojoj je Croatia Stuttgart na kraju zasluženo napustila teren kao pobjednik.

Prva domaća utakmica nakon ljetne stanke bila je uspješan početak nadolazeće sezone.